Chiang Mai - check!

"Vad gör ni hela dagarna?" är en återkommande fråga hemifrån.

Ja, vad gör vi? Chiang Mai är ju en stad, så här har det varit enkelt att etablera rutiner. Rutiner. Ack så viktigt. Det har en chef eller rättare sagt två, nej tre faktiskt, sagt att det är nyckeln till framgång här i livet. Och jösses vad inrutat det varit här uppe i bergen.

7:30 motion
Vi beger oss ut på nån väg i djungeln eller till närmaste park där vi springer runt, runt, tills det känns som några kilometer. Esbjörn tar täten med sina väldigt långa ben och sedan jag med mina väldigt korta och långsamma minst 200 meter bakom. Innan vi är klara har vi även hunnit med ett antal styrkeövningar och lite hittepåyoga!

09:30 frukost
Eftersom vi hittills inte bott någonstans där vi haft möjlighet att göra egen frukost har det blivit hotellets "frukost ingår" eller en tur till något bra ställe vi letat upp. Vi älskar som bekant mat och betraktar frukosten som vår heligaste måltid. Örtomelett, avokado- och tofusmörgås med solrosgroddar, smoothie med banan, jorgubbar, färsk kokosnöt och hemlagat jordnötssmör, fruktsallad med yoghurt och kan hända; en och annan korv eller baconskiva till Esbjörn.

11:30 upptäcksfärd
Till fots eller på vår hyrda 125 cc-moppe (med ett körkort i familjen slipper vi hädanefter puttra fram på nån ledsen 50-kubikare).

Favoritgrejer att göra här:

gå vilse
Semiplanlöst traskande med lite hjälp av världens bästa kart-app för iphone: CityMaps2Go är bland det bästa vi vet med att resa. Eventuellt fotograferar jag ett och annat... och det allra bästa med det är att det är kul igen!!!

hyra motorbike
En dag tänkte vi åka till ett tempel utanför stan men valde fel väg och hittade istället ett vattenfall. Och när vi tog några steg förbi dem som kommit för att fotografera sig själva framför vattenfallet (selfie med selfiestick är sååå hett, varenda kotte bär på en!) hittade vi en hikingled som ledde oss ut på en spontan tretimmarstur i djungeln. På vägen hem åt vi en halvmedioker lunch på Shabushi, ett i övrigt spännande, japanskt, restaurangkoncept. Varje gäst får varsin kastrull med kokande buljong i vilken man kokar sin egen soppa med ingredienser som kommer åkande på ett band framför en. Som enda västerlänningar i restaurangen var det många ögon som kollade in vår teknik...

tempel
Oundvikligt i Chiang Mai. Och vilka tempel! Dessa dagar har vi tittat på så gott som alla vi läst om i guideboken: sittande, liggande och tjocka buddhor i guld och smaragd, tempel i stan och i djungeln, det ena vackrare och mer häpnadsväckande än det andra.


Men,
på förstaplats som alltid:
mat
streetfood, nya restauranger, foodcourts, hotell, det tar aldrig slut...
Var vi än vänder näsan finns det spännande mat att testa. Farligt, farligt, men oooh så härligt, härligt!

17:30 vila är alla utflykters moder, det är sen gammalt.
Väl hemma grejar vi med Facebook, Instagram, What´s up, Messenger, Viber, Skype och dagboksskrivning. All kommunikation är väldigt uppskattad och efterlängtad. Frustrerande men på invänjning är det faktum att man alltid måste vänta tills man hittar nåt ställe med wifi. Ja, vi sover kanske en stund också.


20:00 middag
Behöver väl inte säga så mycket mer om det...